tisdag 30 december 2014

Stickåret 2014

En kompis kommenterade mina stickningar med att jag hela tiden utmanar mig själv. Jag hade inte riktigt tänkt på det så tidigare. Jag har själv tyckt att jag väljer stickprojekt utifrån vackra garner som jag förälskar mig i, men kompisens kommentar stämmer. Jag blir lätt uttråkad om jag inte får lära mig något nytt moment.

I koftan Emelie var det två nya moment: en falsk sidosöm, och ärmar som stickas på koftan med korta varv. 

Jag stickade färdigt mina första sockar, vilket visade sig vara mycket enklare än jag trodde från början.

Det blev några sjalar:
French cancan som hade en fläta i kantmönstret.

Roma med ett speciellt hålmönster som gör att den nästan ser stickad ut. Den gjorde jag i två versioner, den första gav jag bort och den andra behöll jag själv. 

Cladonia hade jag tidigare stickat till en väninna, men nu fick jag en egen. Färgerna blev lite matta och tog ut varandra, så jag får nog göra en till så småningom.

Jag är väldigt förtjust i Kirsten Kapurs mönster, vilket gjorde att jag vågade hakade på hennes mysteriestickning. Jag blev inte besviken. Och fick lära mig nya maskor även där. Det var kul!

Holden hade jag spanat in länge, och med ett garn jag hittade i Stockholm tänkte jag att det skulle bli en vacker vågeffekt med färgskiftningarna. Baspartiet stickade jag i en enfärgad alpacka, den värmer gott, även om den inte är så stor.

Och med ett nystan Schoppel-Wolle Zauberball blev det en nätt liten sjal till: Charollais.

Jag testade att sticka med angora, och gav halsduken Shift till kära mor. Och tyckte att hon även behövde en passande mössa att värma henne till vintern: Wavy Moss Hat.

Jag trodde inte att jag skulle snöa in så på att sticka sjalar, men det är verkligen roligt - och lärorikt. Och så tar det inte så himla lång tid innan de blir klara. Det har också varit viktigt, särskilt som den är en del andra projekt som blivit liggande.


Mysteriesjalen är jag mest stolt över, det är den mest avancerade spetsstickning jag gett mig på hittills, och det var så befriande att upptäcka hur lätt det var att sticka ett komplicerat mönster när man bryter ned det till olika delmoment och tar ett i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar