torsdag 1 januari 2015

Mysteriesockar och planering

Fördelen med att fylla år i januari är att jag kan planera för en egen födelsedagspresent. I år blir det Through The Loops mysteriesockar, som börjar den 15 januari.


Jag trodde att jag hade ett perfekt garn i gömmorna för detta, ett gyllene solgult garn inhandlat i London  i somras. Men det var för tjockt, och masktätheten blev fel. Så jag prövade ett annat sockgarn, som blev ännu värre. Till slut hittade jag ett tunnare garn, där masktätheten fungerade. Och jag tror att det kan bli ok sockar av detta. Men jag hade inte riktigt tänkt mig turkosa sockar.Tillägg: kanske att garnet blir för tunt för att hålla för sockar. Ska göra en teststickning till med de allra tunnaste stickor jag har och se vad som händer med det gula garnet.

---

Nej, det funkade inte heller. Med 2 mm hamnade jag på 28 maskor med Fyberspates. Prövade istället lite restgarn av Malabrigo sockgarn, och det funkar perfekt för projektet 32 m på 10 cm. Vilket innebär att jag får beställa nytt - inte riktigt vad jag tänkt, men så får det bli. Lotus, i lila toner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar