tisdag 30 december 2014

#ufotofo2015

Var går gränsen mellan WIP (work in progress) och UFO (unfinished objects)? För egen del är nog gränsen nådd redan vid en månad, för blir det liggande längre tid än så blir det liggande väldigt länge. Ibland är det ett nytt moment som jag inte riktigt behärskar som gör att det blir liggande, ibland är det en monoton och tråkig stickning, ibland bara livet som kommer emellan.

Och det ligger en del i gömmorna, som behöver bli färdigt. Här är min lista av UFO:n att beta av under nästa år:

Koftor:
1. Lady Marple saknar ärmar samt fram- och halskant. Stickar in Eden Cottage Yarns Bowland DK. Påbörjad juli 2014.


2. Wanda Nell Cardigan. Sommarkofta. Saknar ärmar, framkant och knappar. Påbörjad januari 2014.


Några påbörjade sjalar och halsdukar:
3. Dew drops I. Vacker sjal som jag ville sticka i yakgarn. Men det var ett diagrammönster och jag fastnade när jag skulle börja mönsterstickningen. Påbörjad februari 2014.


4. Dew drops II. Skam den som ger sig. Sjalen är så vacker, och när jag höll en härva med ett tunt orange merinogarn, var jag ju tvungen att försöka mig på det igen. Den här gången kom jag igenom  första delen i kantens fyra olika mönster. Påbörjad hösten 2014.


5. Miss Elliot Shawl. Den vackraste sjalen jag någonsin påbörjat, men som krävde så mycket koncentration att jag inte kommit mer än två decimeter på bården. Påbörjad sommaren 2014.


6. Spiral cowl. Har stickat ca 2/3. Något roligare kom emellan. Påbörjad våren 2013.


7. Spader sjal. Den allra första sjalen jag förälskade mig i när jag såg den uppstickad. Men det visade sig för fyra år sedan att garnet var för tunt för fingrarna och att jag inte fixade att läsa diagram. Nu är det värt att ge sig på det igen, för spetsgarnet är finaste Manos lace. Påbörjad sommaren 2011.


8. Spectra. Skulle bli en sjal till kära mor, men det blev så enahanda med alla upprepningarna att det tog stopp. Påbörjad 2012.


Sockar och halvsockar:
9. Thuja, sovsockar till äldste sonen. Påbörjade hösten 2014.


10. Yoga teacher's socks. Jag som vill gå barfota och i sandaler, tyckte att dessa borde vara passande. Ond down, one to go. Påbörjade sommaren 2012.


11. Pilates or yoga socks. Samma sak här. En klar, en saknas. Påbörjade våren 2012.


Vantar och mössor:
12. Marlenes mittens. Hann igenom en vante förra vintern 2014, och så kom våren.

13. Blåklockemuddar. Och så hittade jag detta påbörjade projekt, tunna handledsvärmare med pärlor. Garnet inköpt när jag besökte Ullcentrum sommaren 2012, så det är nog mitt äldsta UFO.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar