torsdag 29 december 2016

summering 2016 och mål för 2017

Jag har fått rensat ur stashen i omgångar i år, och både sålt och skänkt bort garner jag aldrig kommer att sticka med. Det har varit jätteskönt! Framför allt har det handlat om bomulls- och lingarner, samt mörka tjocka garner som jag inte vill anstränga ögonen med att sticka upp.

Jag har under året även varit med i bytessnurror, och det har varit ett jättebra sätt att få byta ut några nystan och härvor som jag tröttnat på utan att behöva köpa nytt. Nytt har jag köpt också, men för mer riktade projekt. Merparten av dessa har jag även stickat klart, men några projekt föll inte ut som jag ville och dessa garner behöver nu omvandlas till andra saker.

Nu har jag kvar finare sockgarner och tunnare sjalgarner, samt rena ullgarner för vant- och mössprojekt. Jag har även två set garner för tröjor som jag behöver sticka innan jag får börja planera inköp för nästa koftprojekt. 

Vad jag saknar i stashen är lite tjockare sjalgarner av riktigt fin kvalité. Dessa har jag bestämt mig att få köpa in när jag ser ett mönster jag verkligen vill sticka, så att jag inte samlar på mig en hög udda dyra fingarner. 

Strategin som funkat bäst i år har varit 3:1-metoden. Sticka tre projekt från stashen innan jag köper in garn till ett önskeprojket. Kanske kommer jag att omvandla 1000g-utmaningen till 3:1 för att det ska kännas mer hanterbart. 

En annan utmaning jag ger mig själv är att våga sticka i färger utanför min bekvämlighetszon, när jag ska köpa nytt garn. Det blir liksom svårt att motivera annars varför jag behöver en till sjal i antingen orange eller blå eller grå toner.

Under året har jag stickat färdigt:
nio sjalar
sex par sockar
två mössor
två par halvvantar
en bebiskofta samt
en bebisfilt

Utmaningar för 2017:
fortsätta med UFO till FO
fortsätta på 1000g-utmaningen (hittills är ca 180 g uppstickade)
använda mig av 3:1-metoden
sticka fler sockor
sticka färdigt en tröja
bli bättre på flerfärgsstickning
 
 

2 kommentarer:

  1. Jag gillar verkligen din idé med 3:1. OM jag ska köpa något garn under 2017 ska jag försöka göra så. Det borde ju göra att en inte köper garn lika ofta?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, i bästa fall blir det så! :-) Eller att inköpen blir mer riktade och efterlängtade... Har ju insett att total garnfasta är svårt att upprätthålla, och det här känns som en mer hanterbar diet.

      Radera