söndag 26 juni 2016

livet

En och en halv månad kvar till flytten, och lägenheten har gått in i ett stadium av kaos. Jag försöker sälja av barnens utvuxna leksaker, rensa och planera för det nya som väntar. Det har inte blivit mycket sticktid, förrän barnen och jag åkte till mormor och morfar över midsommar. Och underbara hundvalpen växer och busar och gosar och tar upp plats i knäet.

Men nu fick jag tid att färdigställa Summertide Shawl. Och jag tror att den kommer att bli en riktig favorit. Har precis spänt ut den, och märker hur svårt jag tycker det är att få en halvmåneformad sjal att bli jämn i spetskanten. Hur gör ni när ni blockar? Jag började med att fästa den långa raka kanten, och började sedan från mitten av spetskanten där jag sedan jobbar mig parallellt ut mot hörnen. Men när jag kommer dit blir inte spetsen jämn längre. Det är som jag dragit ut den för mycket i mitten att den sedan hopas i kanterna och avståndet mellan spetsarna blir inte lika långa. Så hur ska jag bära mig åt för att varje rapport i spetsen blir jämn?2 kommentarer:

 1. Väldigt fina sjalar, både denna och Glynis från tidigare inlägg.
  Jag tycker också att det är svårt att få till en vacker blockning. Inbillar mig att det skulle bli bättre med blockningsvajrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har vajrar, men tycker att de är svåra att använda på halvmåneformade sjalar... Men de är suveräna för v-formade sjalar!

   Radera