lördag 27 februari 2016

yarny

Med två gamers i familjen, och en garntokig mamma, blev det idag inköpt spelet Unravel. Ett svensktillverkat spel om en liten garntuss, Yarny, som går på upptäcktsfärd och äventyr i svenska landskap, ackompanjerad av folkmusik i filmmusiktappning.
Och man måste se till att garntussen hela tiden har tillräckligt med garn, så att den inte blir "unravelled", det vill säga uppnystad.


måndag 22 februari 2016

fördelen med virtuella stickjuntor

I början av januari hakade jag på en knit-a-long som Bonnie Sennot/Blue peninsula ordnade. Jag hade sedan tidigare spanat in hennes sjalar (och redan stickat en med nuppar) och hade därför stor glädje av att dels få lite rabatt på hennes mönster, dels faktiskt sticka sjalarna. Och tredje bonusen kom idag: en vinst som hon delade ut till slumpmässigt dragna deltagare i KALen. En projektväska med ravelrytryck (den felstavade Romedale). Tänk så glad en blir!


Och snart börjar hennes nästa KAL, nu på temat mittens/halvvantar. Jo, jag tänker haka på där igen. Sjalen med nuppar ska få halvvantar i samma vackra mönster (och det blir nog mitt japanska blå kashmeregarn som jag lyxar till det med). Och kanske, om jag hinner, ska jag även sticka ett par i bohusteknik i restgarner.

fredag 12 februari 2016

b&b

Jag tog med mig tre olika stickningar på weekend-resan, men väl på rummet har jag varit för trött för handarbete. Det är inte ofta jag kan ligga och vila en hel kväll i en säng utan ansvar för barn, men det har jag gjort ikväll.

Wifi och Svt Play är inte så dumt det heller.


onsdag 10 februari 2016

drakar och att vända hälar

Onsdag kväll. Sitter med februari månads ufo-stickning, mina Vestigialsockar, samtidigt som jag tittar på en dokumentär om draklegender. Måste lägga ifrån mig stickningen gång på gång för att ta anteckningar (ideer inför höstens undervisning) men till slut har jag vänt hälen.


Nu är det bara foten på sockan kvar, och den brukar gå ganska fort att sticka. (Jag tycker alltid skaftet är tråkigast.) Tar med ufot på helgens utflykt, och kanske min sjalstickning också. Det blir mycket rosa stickning i februari - även om sockarna går mer åt aprikos. Det är Tant Koftas sockgarn. Gillar att sticka i det, även om just det här mönstret blev lite tråkigt i längden och därför blev projektet ett ufo.