tisdag 27 januari 2015

Två ledtrådar klara

Det är roligt med etappstickningar, som dessa mysteriesockar. En bit varje vecka blir överkomligt, även om det händer mycket annat i vardagen och tiden är knapp. Nu är ledtråd två färdigstickad. På torsdag kommer nästa del.




onsdag 14 januari 2015

Mysko sockar

I morgon är det dags, och jag känner mig ungefär som när barnen ska öppna en ny "pack" med spelare i sitt Fifa-spel på Playstation, lika spännande och exalterande tycker jag mysteriestickningen är. Minstingen kallar det för mina "mysko" sockar. :-)

Testar nytt garn. Sweet Georgia, Though Love Sock, i färgen Saffran.


Fördelen att följa en KAL på Ravelry är att jag får lära mig så många smarta tips. Jag hade till exempel inte tänkt på att mittpålen på den lilla garnvindan går att lossa så att man kan väga garnet och veta när man är halvvägs genom nystningen och därigenom få två lika stora nystan för vardera sockan.

måndag 5 januari 2015

Första UFOt avklarat

Stickade färdigt den andra vanten med det mjuka och tjocka Malabrigo-garnet. Upptäckte att tummen på den första vanten blivit för liten, så jag vågade mig på att repa upp den och sticka den längre.
Skönt att ha första UFOt avklarat.


lördag 3 januari 2015

Januari-UFO

Tack för att jag fått gå med i UFO bli FO under 2015!

Första ufo-projektet blir att göra färdigt vanten i Malabrigo-garnet.

torsdag 1 januari 2015

Mysteriesockar och planering

Fördelen med att fylla år i januari är att jag kan planera för en egen födelsedagspresent. I år blir det Through The Loops mysteriesockar, som börjar den 15 januari.


Jag trodde att jag hade ett perfekt garn i gömmorna för detta, ett gyllene solgult garn inhandlat i London  i somras. Men det var för tjockt, och masktätheten blev fel. Så jag prövade ett annat sockgarn, som blev ännu värre. Till slut hittade jag ett tunnare garn, där masktätheten fungerade. Och jag tror att det kan bli ok sockar av detta. Men jag hade inte riktigt tänkt mig turkosa sockar.



Tillägg: kanske att garnet blir för tunt för att hålla för sockar. Ska göra en teststickning till med de allra tunnaste stickor jag har och se vad som händer med det gula garnet.

---

Nej, det funkade inte heller. Med 2 mm hamnade jag på 28 maskor med Fyberspates. Prövade istället lite restgarn av Malabrigo sockgarn, och det funkar perfekt för projektet 32 m på 10 cm. Vilket innebär att jag får beställa nytt - inte riktigt vad jag tänkt, men så får det bli. Lotus, i lila toner.